
FLÄSKFILÉ i OST- och SENAPSÅS
Ingredienser
4 port
4 port
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst
Gör så här :
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta.
Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.
Som vanligt har jag fått recept från www.arla.se världens bästa receptbank för snabba goda rätter.
Den måste jag bara göra, ser kanon god ut..Tack helgens goda mat är redan fixad...Häärligt..<3
SvaraRaderakramelikramen Ewa...