5 november 2009

Helgens goda och lättlagade...


FLÄSKFILÉ i OST- och SENAPSÅS

Ingredienser
4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Kvibille Präst
Gör så här :
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta.

Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.
Som vanligt har jag fått recept från www.arla.se världens bästa receptbank för snabba goda rätter.

1 kommentar:

  1. Den måste jag bara göra, ser kanon god ut..Tack helgens goda mat är redan fixad...Häärligt..<3
    kramelikramen Ewa...

    SvaraRadera