5 november 2009

....och en efterrätt på det....lika enkel som god!

Ingredienser
10-12 bitar
Botten
100 g smör
225 g Brago-kex
1/2 tsk kanel
Fyllning
3 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl majsstärkelse
500 g KESELLA jordgubb&lime
4 dl crème fraiche
rivet skal och saft av 1 lime
Garnering
1 1/2 dl aprikosmarmelad
limeskivor
färska jordgubbar (el frysta)

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.
Smält smöret. Mixa kexen och blanda med smör och kanel. Tryck ut smulorna på botten och upp mot kanterna på en bakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i formen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min tills kakan stelnat. Låt svalna.
Smält marmeladen med 1 msk vatten i en kastrull och fördela den över kakan. Garnera med lime och halverade jordgubbar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar