24 november 2009

funderar på Italiensk smörgåstårta till festen...


Ingredienser

10 port

150 g Galbani gorgonzola
10 marinerade, soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
250 g Kesella
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grovhackad basilika
1 dl grovhackad rucolasallad
9 långskivor vitt bröd

Garnering
1 dl Kesella
rucolasallad
körsbärstomater
svarta oliver
parmaskinka eller tunt skivad salami

Gör så här

Mosa osten. Hacka tomater och oliver.
Blanda Kesella, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad.
Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden.
Skär runt botten. Skär de andra bröden på samma sätt.
Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på 1/3 fyllning.
Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning.
Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
Ta bort formen och bred Kesella på kanten av tårtan.
Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka.
Obs Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast.


1 kommentar:

  1. godare än den godaste smörgåstårtan, känns inte som en smörgåstårta enns.MUMS!

    SvaraRadera