
Ingredienser
10 port
150 g Galbani gorgonzola10 marinerade, soltorkade tomater
1 dl urkärnade svarta oliver
250 g Kesella
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl grovhackad basilika
1 dl grovhackad rucolasallad
9 långskivor vitt bröd
Garnering
1 dl Kesella
rucolasallad
körsbärstomater
svarta oliver
parmaskinka eller tunt skivad salami
Gör så här
Mosa osten. Hacka tomater och oliver.Blanda Kesella, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad.
Kantskär och lägg ut 3 skivor bröd. Lägg botten till en löstagbar form, ca 22 cm i diameter, på bröden.
Skär runt botten. Skär de andra bröden på samma sätt.
Lägg ett lager bröd i en form med löstagbar kant. Lägg på 1/3 fyllning.
Varva bröd och fyllning och avsluta med fyllning.
Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.
Ta bort formen och bred Kesella på kanten av tårtan.
Lägg tårtan på en salladsbädd och garnera med rucolasallad, körsbärstomater, oliver och parmaskinka.
Obs Laga smörgåstårtan dagen innan, då blir den godast.
godare än den godaste smörgåstårtan, känns inte som en smörgåstårta enns.MUMS!
SvaraRadera