7 juni 2012

Nu när det stundar sommar och rabarber'n växer så det knakar, så känns denna gudomligt Goda kladdkaka fin-fin. Arla.se tillhandahåller det goda receptet. Ni vet ju att jag gillar Arlas receptsajt.

8-10 bitar

100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker

Rabarberkompott:
1 dl rabarber i bitar
1 msk honung
1 tsk strösocker
2 msk hackad mynta

Till garnering:
2 dl vispgrädde

rabarber
mynta

Gör så här

Börja med  kompotten. Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar