8-10 bitar
100 g smör2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
Rabarberkompott:
1 dl rabarber i bitar
1 msk honung
1 tsk strösocker
2 msk hackad mynta
Till garnering:
2 dl vispgrädde
rabarber
mynta
Gör så här
Börja med kompotten. Koka rabarber, honung och socker till en kompott, ca 5 min. Låt svalna. Rör ner myntan. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner det äggsmeten. Blanda ner kompotten i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med grädde, mynta och rabarber vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar