
Jag fick receptet av en väninna för länge sedan, och allt sedan dess har detta varit mitt absoluta favoritbröd, barnens också.
Lite smör och en mustig ost passar fint till. Jag gör alltid i långpanna, tycker det är enkelt.
Görs på ett nafs.
Ingredienser
1 l filmjölk2-3 äpplen
13 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 dl linfrö
2 dl solrosfrö
2 tsk salt
2 dl russin
5 tsk bikarbonat
Själv brukar jag lägga till:
Lite torkade aprikoser klippta i bitar
två nävar krossade valnötter
3 msk svarta Psylliumfrön
Gör så här
Riv äpplena och blanda dem med filmjölken.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och häll i fil och äpple.
Smörj bakplåtspapper och lägg i långpanna. Häll smeten i långpannan och tryck ut den.
Smörj bakplåtspapper och lägg i långpanna. Häll smeten i långpannan och tryck ut den.
Grädda i 70 minuter i 175 º.
Man kan göra brödet i 2 st 1 ½ l form också. Smörj även då ett bakplåtspapper och lägg i formen, fördela smeten i formarna. Grädda i 1 tim i 175 º.
Man kan göra brödet i 2 st 1 ½ l form också. Smörj även då ett bakplåtspapper och lägg i formen, fördela smeten i formarna. Grädda i 1 tim i 175 º.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar